Uz sākumu
0
0
Uz sākumu
Šobrīd meklē produktu 1 cilvēki

Atpakaļ Katls ar vāku 2,3L balts

Produkta kods: 6411923672481
Daudzpusīgā Kaj Franck Teema kolekcija ir mūžīga dizaina izpausme. Radikāla savā vienkāršībā šim periodam, kolekcijas pamatā ir trīs vienkāršas formas: aplis, kvadrāts un taisnstūris. Jaunais baltais podiņš ar vāku radīts, pieminot kolekcijas 70. gadadienu. Drošs lietošanai cepeškrāsnī, saldētavā, trauku mazgājamā mašīnā un mikroviļņu krāsnī, tas ir ideāls daudzfunkcionāls papildinājums jūsu trauku kolekcijai. Balto krāsu ir viegli kombinēt ar citām krāsām un kolekcijām, padarot to par lielisku dāvanu nākamajām paaudzēm.
79.90 €
Ir noliktavā
Pirkt

Pilns apraksts

Padomājiet par patērētāju, kurš dzīvo 1950. gados, kurš savā prātā mēģina iztēloties, kā vajadzētu izskatīties viņa jaunajam tradicionālajam vakariņu pgaldam. Tas sastāvēja no aptuveni 30-72 piederumiem, ieskaitot milzīgu zupas pasniegšanas trauku. Svarīgākais toreiz bija tas, ka katram produktam ir konkrēts trauks.

Tas, ko izdarīja Kajs Franks, praktiski bija pilnīgs pretstats tā laika domāšanai. Viņš noteica vajadzības un pēc tam izveidoja mazāko iespējamo komplektu, kas apmierinātu visas pamatvajadzības ar minimālu galda peiderumu daudzumu, ieviešot daudzfunkcionalitāti cilvēku domāšanā un dzīvesveidā. Piecdesmitajos gados viņš ieviesa tikai 8 gabalus, šodien Iittala ir 22 šī koncepta modeļi.

Teema kolekcija ir izgatavota no vitro porcelāna (viens no cietākajiem porcelāna veidiem), modernā stilā, pieejams ziloņkaula baltā vai citās krāsās. Galvenās un vecākās krāsas ir baltā un zilā, kas ražota kopš 1952. gada, un melnā, kas ieviesta 2009. gadā. . Tā kā Iittala filozofija balstās uz ilgmūžību, krāsas gadu gaitā ir ne tikai mainījušās, bet arī ik pēc pāris gadiem tiek atgrieztas tirgū pilnīgi nemainīgas. Dabiskās krāsas rada harmoniju un stabilitāti nestabilā pasaulē. Pievilcīgo krāsu galvenā funkcija ir pievērst uzmanību un radīt lietotājam personisku iedvesmu.

Radikāls lēmums, kas parādījās 1952. gadā. sākotnēji bija pazīstama kā "Kilta" kolekcija. Kolekcija tika atgriezta 1981. gadā. jau ar jauno nosaukumu "Teema".

Kopšanas instrukcija


Drīkst lietot cepeškrāsni
Drīkst lietot mikroviļņu krāsni
Drīkst mazgāt trauku mazgājamajā mašīnā
Aukstumizturīgs

Dizaineri

Heikki Orvola

Dzimis 1943. g. Helsinkos. Heikki Orvola ir viens no somu dizaina dzinējspēkiem. Viņš veido stikla, keramikas, čuguna un tekstilizstrādājumus. Orvola galvenokārt strādā rūpnieciskā dizaina nozarē, bet viņu tāpat interesē dažādu materiālu kā mākslinieciskās izteiksmes formu iespējas. Savā dizainera karjeras gaitā Heikki Orvola ticis apbalvots ar dažādiem apbalvojumiem, tostarp ar vienu no svarīgākajiem – Somijas dizaina Kaj Franck apbalvojumu 1998. g.

Kaj Franck

Viborgā dzimušais Kajs Franks uzskatāms par Somijas dizaina sirdsapziņu. Savā radošajā darbā viņš likvidēja visu lieko, atstādams tikai būtiskākos elementus. Kajs Franks tika apbalvots ar vairākiem Somijas un starptautiskajiem apbalvojumiem, un viņa darbi tika eksponēti vairākos dizaina un mākslas muzejos visā pasaulē. Stikla līnija „Kartio” un galda piederumu līnija „Teema” ir vieni no pazīstamākajiem viņa darbiem.

Atpakaļ