Uz sākumu
0
0
Uz sākumu
Šobrīd meklē produktu 1 cilvēki

Atpakaļ Šķīvis 170 mm jūras zils | sea blue

Produkta kods: 6411923664103
Kastehelmi (somu valodā - "rasas piliens") kolekcijai iedvesma rasta rasas pilienos, kas rīta saules staros mirdz kā pērļu virtenes. Smalko burbulīšu apļi presētā stiklā katram kolekcijas priekšmetam piešķir atšķirīgu raksturu. Kastehelmi kolekciju 1964. gadā radīja somu stikla mākslinieks Oiva Toikka. Toikka nāca klajā ar ideju izmantot stikla pilienus kā veidu, lai paslēptu ražošanas procesā radītās savienojuma vietas. Rezultāts bija unikāls virsmas dizains, kurā attēloti sīku stikla burbuļu gredzeni, kas izvirzīti uz āru no priekšmeta centra. Vairāk nekā piecdesmit gadu Kastehelmi ir viena no iemīļotākajām Iittala kolekcijām.
Stikla šķīvja mazais izmērs ir ideāli piemērots dažādu uzkožamo, tapu un desertu pasniegšanai. Lieliska ideja dāvanai.
Drīkst mazgāt trauku mazgājamā mašīnā. Ražots Somijā.
20.90 €
Ir noliktavā
Pirkt

Pilns apraksts

Nosaukums somiski – rasas pilīte – radās uz stikla uzspiesto stikla burbulīšu dēļ. Šeit apvienojas divi dabas elementi – ūdens un uguns. Ieliekot sveci svečturī, tam apkārt veidojas fantastiski atspulgi.

Kopšanas instrukcija


Drīkst mazgāt trauku mazgājamajā mašīnā

Dizaineri

Oiva Toikka

Profesora Oivas Toika vārds ir viens no nozīmīgākajiem somu stikla kultūrā. Viņa iztēlēm bagātā, bagātīgā un drosmīgā stikla māksla krietni attālinājusies no vienkāršās ziemeļu dizaina estētikas. Ar skatuves mākslām viņš nodarbojas tik pat ilgu laiku kā ar stikla izstrādājumu ražošanu. The Birds kolekcija ir vispazīstamākais Toikas darbs. Viņš var priecāties par starptautisku karjeru un vairākiem starptautiskiem apbalvojumiem, starp kuriem Lunning apbalvojums, Pro Finlandia medaļa, World Glass Now 85 apbalvojums, Kaj Franck Design apbalvojums un Prince Eugen medaļa.

 

Atpakaļ