Uz sākumu
0
0
Uz sākumu
Šobrīd meklē produktu 1 cilvēki

Atpakaļ Šķīvis 315 mm tumši pelēks | dark grey

Produkta kods: 6411923670715
Stikla kolekcija Kastehelmi, kuru 1964. gadā izveidoja O. Toikka, bija risinājums ne tikai dizainam, bet arī ražošanas tehniskām grūtībām.

Ideja izmantot stikla pilienus dekorēšanai radās, domājot par veidiem, kā paslēpt presētā stikla šuves un līnijas, kas paliek ražošanas procesa beigās. Stikla meistars bija ārkārtīgi neapmierināts ar stikla savienojuma zīmēm uz izstrādājumiem, kurus atstāja presēšanas mašīnas. Tā kā O. Toika jutās īpaši iedvesmots no tehniskajiem šķēršļiem un izaicinājumiem stikla ražošanā, viņš sāka domāt par to, kā tos varētu slēpt. Dizainera eksperiments ar dažāda lieluma stikla lēcām galu galā kļuva par pilnīgi jauna virsmas dizaina prototipu, izceļot un uzsverot gaismas spēli un atstarojumu eleganci.

Somu nosaukums - rasas piliens - ir iedvesmots no dabas skaistuma, mirdzošās un starojošās austrumu rasas, kas kā pērles ripo pa zālājiem kā vasaras saule paceļas virs horizonta.
Kastehelmi ir pazīstams kā viens no populārākajiem O. Toikka dizaina risinājumiem un tika ražots līdz 1988. gadam. Atzīmējot O. Toikka piecdesmit gadu jubileju, Iittala saviem faniem 2010. gadā atkārtoti iepazīstināja ar populārāko Kastehelmi produktu kolekciju, ko arvien vairāk papildināja jauni produkti.
59.90 €
Ir noliktavā
Pirkt

Kopšanas instrukcija


Drīkst mazgāt trauku mazgājamajā mašīnā

Dizaineri

Oiva Toikka

Profesora Oivas Toika vārds ir viens no nozīmīgākajiem somu stikla kultūrā. Viņa iztēlēm bagātā, bagātīgā un drosmīgā stikla māksla krietni attālinājusies no vienkāršās ziemeļu dizaina estētikas. Ar skatuves mākslām viņš nodarbojas tik pat ilgu laiku kā ar stikla izstrādājumu ražošanu. The Birds kolekcija ir vispazīstamākais Toikas darbs. Viņš var priecāties par starptautisku karjeru un vairākiem starptautiskiem apbalvojumiem, starp kuriem Lunning apbalvojums, Pro Finlandia medaļa, World Glass Now 85 apbalvojums, Kaj Franck Design apbalvojums un Prince Eugen medaļa.

 

Atpakaļ