Uz sākumu
0
0
Uz sākumu
Šobrīd meklē produktu 1 cilvēki

Atpakaļ Svečturis 65 mm caurspīdīgs

Produkta kods: 6411923659383
Iedvesmojoties no Lapzemes kūstošā ledus, 1968. gadā Wirkkala radīja Ultima Thule dizainu, izgrebjot to koka veidnēs. Godinot izcilo Ultima Thule kolekciju tam pievienojas divi jauni svečturi - matēts un caurspīdīgs.
29.90 €
Ir noliktavā
Pirkt

Pilns apraksts

Šis ekskluzīvais dizains parāda tūkstošiem stundu, kas pavadītas attīstot stikla pūšanas tehniku, kas nepieciešama, lai iegūtu šādu rezultātu. Uzreiz pēc “Ultima Thule” glāžu radīšanas lidsabiedrība Finnair tās sāka izmantot biznesa klasē lidojumos no Helsinkiem uz Ņujorku.  Šīs glāzēs tiek ražotas un pārdotas arī mūsdienās.
Ultima Thule ir viens no vis ikoniskākajiem Somijas dizaina piemēriem. Organiskā virsmas tekstūra ir pasaulē pazīstama ka neapšaubāmā stikla meistara Tapio Wirkkalas “paraksts”.  Šis mūžīgais dizains ir kļuvis par klasiku un izcīnījis savu vietu pasaules dizaina vēsturē.

Kopšanas instrukcija


Mazgāt tikai ar rokam

Dizaineri

Tapio Wirkkala

Dzimis Somijas pilsētā Hanko. Tapio Virkkala pazīstams kā daudzpusīgs dizaina ģēnijs. Viņa pieskāriens dizainam iekļauj visu no stikla izstrādājumiem līdz banknošu dizainam, kā arī grafiskajai mākslai. Savas karjeras laikā Virkkala piedalījies neskaitāmās starptautiskajās izstādēs un tajā pašā laikā strādājis par Helsinku mākslas un dizaina universitātes māksliniecisko direktoru. Ieguvis neskaitāmus apbalvojumus, ieskaitot trīs zelta medaļas Milānas triennālē 1951. g. un vēl trīs 1954. g..

Atpakaļ