Uz sākumu
0
0
Uz sākumu
Šobrīd meklē produktu 1 cilvēki

Atpakaļ Trauks 116x114 mm lina krāsa

Produkta kods: 6411923667173
Leģendārais dizainera Oiva Toikka ikonisko Kastehelmi dizainu iedvesmojuši rasas pilieni, kas spīd rīta saulē. Iittala kolekcija, kas jums patīk, atradīs plašu funkcionālo un dekoratīvo izstrādājumu klāstu. Gaismas spēle glāzē atklāj Kastehelmi patieso skaistumu. Jaunais un atsvaidzinošais trauks ir eleganta un izturīga izvēle pārtikas vai garšvielu glabāšanai. Lieliski iederas jebkurā interjerā. Jauka dāvana. Vāks ir izgatavots no plastikāta.
39.90 €
Ir noliktavā
Pirkt

Pilns apraksts

Kastehelmi stikla kolekcija, kuru 1964. gadā O. Toikka, bija risinājums ne tikai dizaina, bet arī ražošanas tehniskām grūtībām. Ideja izmantot stikla pilienus dekorēšanai radās, domājot par veidiem, kā paslēpt ekstrudēta stikla savienojumus un līnijas, kas paliek ražošanas procesa beigās. 

Tā kā O. Toikka īpaši iedvesmoja tehniskie šķēršļi un izaicinājumi stikla ražošanā, kā tos slēpt. Dizainera eksperiments ar dažāda lieluma stikla lēcām galu galā kļuva par pilnīgi jauna virsmas dizaina prototipu, kas uzsvēra gaismas spēli un pārdomu eleganci. Somu nosaukumu rasas piliens iedvesmojis dabas skaistums, mirdzošā un mirdzošā rīta rasa, kas ripo pār zāli kā pērles, kad vasaras saule paceļas virs horizonta. Kas pazīstams kā viens no populārākajiem O. Toikka dizaina risinājumiem, Kastehelmi tika ražots līdz 1988. gadam.

Svinot O. Toikka 50 gadu jubileju, Iittala tikko iepazīstināja savus fanus ar 2010. gada populārāko Kastehelmi produktu kolekciju. Stikla izstrādājumi tiek izgatavoti, izmantojot augstākās kvalitātes Beļģijas smiltis, kas ir ārkārtīgi caurspīdīgas, cietas un izturīgas. Šo īpašību dēļ jūs varat redzēt visu varavīksnes krāsu gammu, kad stikls izlaužas cauri gaismas stariem. 

Gadu gaitā tiešie saules stari nemainīs vai neizbalēs stikla izstrādājumu krāsa un izstrādājumiem ir augsta izturība pret skrāpējumiem. Arī visi iittala produkti ir bezsvina, videi draudzīgi.

Kopšanas instrukcija


Drīkst mazgāt trauku mazgājamajā mašīnā

Dizaineri

Oiva Toikka

Profesora Oivas Toika vārds ir viens no nozīmīgākajiem somu stikla kultūrā. Viņa iztēlēm bagātā, bagātīgā un drosmīgā stikla māksla krietni attālinājusies no vienkāršās ziemeļu dizaina estētikas. Ar skatuves mākslām viņš nodarbojas tik pat ilgu laiku kā ar stikla izstrādājumu ražošanu. The Birds kolekcija ir vispazīstamākais Toikas darbs. Viņš var priecāties par starptautisku karjeru un vairākiem starptautiskiem apbalvojumiem, starp kuriem Lunning apbalvojums, Pro Finlandia medaļa, World Glass Now 85 apbalvojums, Kaj Franck Design apbalvojums un Prince Eugen medaļa.

 

Atpakaļ