Uz sākumu
0
0
Uz sākumu
Šobrīd meklē produktu 1 cilvēki

Atpakaļ Glāze 260 ml 2 gab, viršu rozā | calluna

Produkta kods: 6411923680202
Izbaudiet burvīgo Ziemeļvalstu dabas skaistumu ar Oiva Toikka Kastehelmi glāzēm, kas tagad pieejamas arī smalkā viršu krāsā. Stikla dabīgā violetā nokrāsa ir ideāla silti sarkanās un auksti zilās krāsas līdzsvara rezultāts, kas atspoguļo mierīgo ziemeļu ainavu. Calluna krāsa demonstrē Iittala ekskluzīvo krāsu pieredzi. Kastehelmi unikālajam dizainam ir smalka stikla pilienu virsma, kas piešķir stikla tekstūrai perfektu skaistumu. Universālas glāzes ir lieliski piemērotas dažādiem dzērieniem un piešķir eleganci jebkuram galda klājumam. Mūžīgi elegantas šīs glāzes ir pārdomāta un izsmalcināta dāvana jebkuram gadījumam, sākot no kāzām līdz sālsmaizes ballītēm.
34.90 €
Ir noliktavā
Pirkt

Pilns apraksts

Kastehelmi stikla kolekcija, ko O. Toikka radīja 1964. gadā, bija ne tikai dizains, bet arī risinājums tehniskām ražošanas grūtībām.

Ideja par stikla pilienu izmantošanu dekorēšanai radās, domājot par veidiem, kā noslēpt presētā stikla savienojuma punktus un līnijas, kas paliek ražošanas procesa beigās. Stiklotājs bija ārkārtīgi neapmierināts ar stikla savienojumiem, ko atstāja presēšanas mašīnas. Tā kā O. Toiku iedvesmoja tehniski izaicinājumi, viņš sāka domāt, kā tos varētu noslēpt. Dizainera eksperiments ar dažāda izmēra stikla pilieniem galu galā kļuva par pilnīgi jaunu dizainu, izceļot un akcentējot gaismas spēli un atspulgu eleganci.

Somu nosaukumu – rasas lāse – iedvesmojis dabas skaistums, mirdzoša rīta rasa, kas kā pērles ripo pa zāli, vasaras saulei paceļoties virs apvāršņa.
Kastehelmi ir pazīstams kā viens no O. Toikas populārākajiem dizaina risinājumiem un tika ražots līdz 1988. gadam. Atzīmējot O. Toikas piecdesmito jubileju, Iittala 2010. gadā saviem faniem prezentēja jaunu populārāko Kastehelmi produktu kolekciju.

Stikla izstrādājumi tiek izgatavoti, izmantojot augstākās kvalitātes Beļģijas smiltis, ko raksturo ārkārtīgi augsts caurspīdīgums un izturība. Tieši šo īpašību dēļ stiklam laužot gaismas starus, var redzēt visu varavīksnes krāsu gammu. 

Oksīdus izmanto "iittala" krāsainā stikla ražošanā. Tas nozīmē, ka gadu gaitā tiešie saules stari neizmainīs un neizbalēs stikla izstrādājumu krāsas, izstrādājumiem ir augsta izturība pret skrāpējumiem. Kā arī - visa "iittala" produkcija ir bezsvina, videi draudzīga.

Kopšanas instrukcija


Drīkst mazgāt trauku mazgājamajā mašīnā

Dizaineri

Oiva Toikka

Profesora Oivas Toika vārds ir viens no nozīmīgākajiem somu stikla kultūrā. Viņa iztēlēm bagātā, bagātīgā un drosmīgā stikla māksla krietni attālinājusies no vienkāršās ziemeļu dizaina estētikas. Ar skatuves mākslām viņš nodarbojas tik pat ilgu laiku kā ar stikla izstrādājumu ražošanu. The Birds kolekcija ir vispazīstamākais Toikas darbs. Viņš var priecāties par starptautisku karjeru un vairākiem starptautiskiem apbalvojumiem, starp kuriem Lunning apbalvojums, Pro Finlandia medaļa, World Glass Now 85 apbalvojums, Kaj Franck Design apbalvojums un Prince Eugen medaļa.

 

Atpakaļ