Uz sākumu
0
0
Uz sākumu

Magoņu sēklu kūka ar āboliem

Parasti neparasta pēcpusdiena. Velti laiku sev , saviem tuvajiem un izkrāso savu dienu ar magoņu sēklu kūka ar āboliem. Mēs apsolām, ka tā sniegs enerģiju un  radīs labu garastāvokli. 

Plācenim nepieciešams:

- 1½ glāze miltu (mēs izmantojām miltus bez glutēna - jāsamaisa kukurūza, griķi, rīsi un kopras rupja maluma milti);

- 100 g mīksta sviesta;

- 80 g cukura;

- 2 olas;

- ½ glāze paniņas;

- 1,5 ēdamkarote cietes;

- 1 tējkarote cepamā pulvera;

- 2 tējkarotes vaniļas cukura;

- 2 āboli;

- 1 tase magoņu.
  1. Sajauciet sviestu ar cukuru un pievienojiet vienu olu konstanti maisot. Ielej kefīru, maisa līdz iegūst viendabīgu masu. 
  2. Sajauc miltus ar cieti, cepamo pulveri un vaniļas cukuru.
  3. Pievieno iegūtajai masai un visu labi samaisa.
  4. Pieveino sagrieztus ābolus un magoņu sēklas, visu labi samaisa.
  5. Cep 40 min. 180°C temperatūrā, līdz virsma kļūst brūna.

Īpaši garšīga kūka izskatās uz pelēkā Kastehelmi šķīvja.